Az Ön hozzáértő partnere

A CE-fix online platform révén a VBH a teljes nyílászáró-ágazat számára kedvező árú és kényelmes szakértői megoldást kínál. A központi rendszerplatformban az összes anyagkategória, úgymint fa, fém és PVC, szerepel. Az internetes portálon keresztül a gyártók egy gombnyomásra megkaphatják az egyedileg tervezett rendszereikhez tartozó összes szükséges CE dokumentumot.

CE-fix

CE-fix – az ablakok és ajtók CE jelöléséhez használatos online platform

Rendszert kínáló vállalatként a VBH minden szükséges CE dokumentumot rendelkezésre bocsát. Ehhez tartozik többek között a termékútlevél, valamint az alkatrész-specifikációk, a használati és szerelési útmutatók, valamint az üzemen belüli gyártásellenőrzéssel kapcsolatos utasítások formájában megadott rendszerleírás. Ezenkívül a vállalat nagyságának megfelelően a felhasználók választhatnak a megbízás-, a munkahely- és a folyamatorientált jegyzőkönyv között.

Együttműködés az ift Rosenheim intézettel

A CE dokumentumok alapját több száz egyedi vizsgálat képezi, melyeket a neves ift Rosenheim intézet végzett a VBH megbízásából. A platformot folyamatosan új rendszerekkel frissítjük. Amennyiben az adott szerkezet esetében csekély eltérések mutatkoznak az első típusvizsgálathoz képest, a felhasználóknak alternatív lehetőségeket kínálunk fel, melyekből megfelelő módon választhatnak. Ezenkívül adott esetben kezdeményezhetik, hogy a VBH további vizsgálatokat végezzen. A szakértői üzemmód és a prémium előfizetés kiegészítő szolgáltatásokat kínál, mint például a hőtechnikai és hangszigetelési megfelelőség igazolásának lehetőségét.

CE jelölés

A CE jelölések már 2008 áprilisa óta gyorsan és online elkészíthetők a VBH gyakorlatban bevált CE-fix online megoldása segítségével. Ez a platform a nyílászáró-építés ágazatának összes résztvevőjéhez szól, mely a kis- és nagyvállalatok számára egyaránt időt és pénzt takarít meg. Minden szerkezet esetében a teljes szerkezet összes használt alkotóelemét ellenőrzi a rendszer. Ezeket összeveti az ift Rosenheim által elvégzett több száz egyedi vizsgálattal. Ezzel összefüggésben a több millió lehetséges kombináció garantálja, hogy a gyártó egyedi szerkezetét pontosan rögzítse a rendszer.

Az eredmény könnyen érthető vizsgálati tanúsítványokat és gyakorlatban használható dokumentációkat tartalmaz, melyek pontosan megfelelnek a gyártó szerkezetének. Ezek közé tartoznak például a következők:

  • az első típusvizsgálat igazolása termékútlevél formájában
  • alkatrész-specifikációk
  • kezelési, karbantartási és használati útmutatók
  • szerelési utasítások
  • jegyzőkönyvek az üzemen belüli gyártásellenőrzéshez
  • adott ügyfél logójával ellátott karbantartási és kezelési útmutatók

A lényeges adatok automatikusan megjelennek a formanyomtatványokban. A gyártóknak már csak a saját üzemükön belüli gyártásellenőrzést kell elvégezniük. Ezt jelentősen megkönnyítik a VBH jegyzőkönyvei és dokumentációi, melyek jól használhatók a mindennapokban és első pillantásra könnyen érthetők. Ezenkívül a fontos dokumentumok letölthetők.

A CE-fix használata szakértői üzemmódban – Egyedi igazolások többletköltségek nélkül

A CE-fix platform szakértői üzemmódban való használata lehetővé teszi egyedi igazolások készítését a standard szerkezettől eltérő nyílászárók esetében. Csupán néhány lépésben és többletköltségek nélkül. Így például igazolható a jobb hőszigetelő tulajdonságú ablakok teljesítménye. Megváltozott U-, illetve Psi-érték esetén a rendszer másodpercek alatt kiszámítja az új teljesítményt, és elkészíti az annak megfelelő egyedi igazolást.

Tanácsadás az ügyfeleknek a CE-fix segítségével

Számos gyártó ezért értékesítési eszközként is használja a szakértői üzemmódot. Az érthető és szemléletes dokumentációk rögtön egyértelművé teszik a jobb teljesítménymutatókat. Az egyedi igazolások a gyakorlatot szem előtt tartva képekkel vannak ellátva, nem tartalmaznak hosszadalmas elméleti fejtegetéseket. Az építtetőknek és az építészeknek közvetlenül a laptopon megmutathatja a tervezett szerkezet hiánytalan dokumentációját. Ügyfelei így ellenőrizhető bizonylatot kapnak, mely az adott szerkezet összes releváns tulajdonságát tartalmazza, beleértve a gyártó és a termék nevét, hiszen a CE-fix rendszerben rögzített törzsadatok nem manipulálhatók. A helyes számítást az ift Rosenheim-tanúsítvány is igazolja. A CE-fix szakértői üzemmódja az egyetlen megoldás az ágazaton belül, mely ilyen lehetőséget kínál

Megbízható hőtechnikai számítás és vizsgálati igazolások – A CE-fix prémium előfizetés

A CE-fix platformra való prémium előfizetés gyors és költséghatékony módot kínál a nyílászárók részletes hőtechnikai számításának elvégzéséhez és vizsgálati igazolások készítéséhez. A további vizsgálati igazolások kényelmesen letölthetők. Az alábbi prémium előfizetések közül lehet választani: prémium előfizetés – hőtechnikai számítás és prémium előfizetés – vizsgálati igazolások.

Prémium előfizetés – hőtechnikai számítás

A prémium előfizetés – vizsgálati igazolások szolgáltatás használata révén a hőátbocsátási tényező számításának elvégzésével a felhasználó EN ISO 10077-1:2006 szabvány szerinti egyedi igazolást kap. Éppúgy, mint a standard hőtechnikai számítás esetében ennél a számításnál is a korábban elkészített termékútlevél képezi a számítás alapját. Az, hogy a számítások nagy mértékben testre szabhatók, a faanyagok széles választékának köszönhető. A rendszerben több mint 26 fafajta található meg, többek között olyan különleges faanyagok, mint az airotherm vagy az accoya. Ezenkívül az alábbi vízelvezető rendszerek, valamint vízvető sínek és küszöbök módosíthatók egyedileg.

Prémium előfizetés – vizsgálati igazolások

A prémium előfizetés – vizsgálati igazolások szolgáltatás használói speciális letöltési területet érhetnek el a szakértői üzemmódban. Itt a termékútleveleken kívül további vizsgálati jelentések állnak rendelkezésre a hangszigeteléssel, a légáteresztéssel és a szélteherrel szembeni ellenálló képességgel összefüggésben.

Átalánydíj vagy egyenlegfeltöltés

A prémium előfizetés kívánság szerint lehet átalánydíjas vagy egyenlegfeltöltéses. Az átalánydíjas előfizetés …….. forintba kerül évente. Segítségével korlátlan hozzáférést kaphat a CE-fix platform teljes kínálatához. A felhasználók egy éven belül korlátlan számú hőtechnikai számítást készíthetnek el. Ugyanígy korlátlan mennyiségű vizsgálati jelentést tölthetnek le.

Alternatív lehetőségként egyenlegfeltöltéses előfizetés is választható: Ehhez a felhasználónak …….. forintot kell feltöltenie a CE-fix egyenlegére. Minden hőtechnikai számítás esetében …….. forintot vonunk le, a vizsgálati jelentések letöltéséért pedig egyenként …….. forintot.

Rendszerbiztonság nyílászáró szerkezetekhez

Heves esőzés, vihar, nagy hőmérséklet-különbségek: Az egyre gyakoribb szélsőséges időjárási események miatt megnövekedtek a nyílászáró szerkezetekkel szemben támasztott követelmények. Ezért a VBH támogatást nyújt a gyártóknak a jövőben használható nyílászárók készítéséhez, valamint az ahhoz szükséges szerszámok kiválasztásához. A VBH CE-fix platformban járatos szakértői átfogó vizsgálati tapasztalattal rendelkeznek. Nagyon konkrét támogatást tudunk nyújtani ügyfeleinknek a költséghatékony szerkezetek kidolgozásához – például amikor IV78-as és IV90-es profilok használatára állnak át.

Egyedi brosúrák és szórólapok – meggyőző kommunikáció az ügyfelekkel

Az igényes kialakítású tájékoztató dokumentumok hozzátartoznak a vállalat professzionális megjelenéséhez. Függetlenül attól, hogy nagy, közepes vagy kis vállalatról van-e szó. E dokumentumok például reklámügynökségek által történő elkészítése idő- és költségbeli ráfordítással jár. A VBH egyszerűbb és költséghatékonyabb módot kínál. Ügyfeleink használhatják a meglévő VBH dokumentumokat, majd saját logójuk és vállalatuk címének megadásával testreszabhatják azokat. Így kis ráfordítással professzionális megjelenést érhetnek el. A VBH illetékes szaktanácsadója szívesen tájékoztatja Önt a részletekről.