VBH Budapest Kft.

 

A VBH Budapest Kft. Európa egyik legnagyobb épületvasalat nagykereskedelmi vállalkozásának, a németországi VBH Holding AG magyarországi leányvállalata. Németországban több mint 200 beszállítóval rendelkezik, világszerte 24 leányvállalattal és teljes németországi lefedettséggel, valamint több mint 40 ezer féle cikkel áll az ablak- és ajtógyártók, építés-tervezők és építőipari kivitelezők rendelkezésére.

Az 1993-ban alapított VBH Budapest Kft. az első évben 60 millió Ft forgalommal zárt. Dinamikus növekedés után 1998-ra Magyarország legnagyobb forgalmú épületvasalat nagykereskedelmi vállalkozása lett. Üzleti forgalma 2004-ben meghaladta a 2,8 milliárd forintot.

Az elmúlt évek alatt kiépítette beszerzési és raktározási tevékenységére logisztikai, értékesítési tevékenységére pedig kereskedelmi szervezetét. Ezidő alatt kereskedelmi szervezetén belül kialakította egész országra kiterjedő képviselői hálózatát.

A kereskedelmi képviselők saját területükön szinte napi kapcsolatban állnak a nyílászáró gyártó cégekkel. Ez az állandó, személyes kapcsolat biztosítja a megrendelői igények pontos felmérését, ha szükséges, akkor a szolgáltatási folyamatokba való azonnali, segítő beavatkozást és a vevői elégedettség közvetlen megtapasztalását. A megrendelők a kereskedelmi képviselőkkel telefonkapcsolatban is állnak, így a kommunikáció gyors és teljes körű. A megrendelőket látogató kereskedelmi képviselők munkáját is alátámasztják a kereskedelmi csoportban, a budapesti központban dolgozó kereskedelmi ügyintézők, akik a kereskedelmi képviselőkkel és természetesen saját megrendelői körükkel is állandó személyes- és telefonkapcsolatban állnak.

A VBH Budapest Kft. a kereskedelmi képviselőkön keresztül a termelés igényeihez alkalmazkodva folyamatos anyagellátást biztosít, mentesítve ezzel partnereit az anyagbeszerzéstől, a készletezéstől és a készletek finanszírozásától.

A VBH Budapest Kft. rendszeresen több mint 60 külföldi - főleg német, olasz, svájci, holland, belga - és kb. 40 hazai beszállítóval áll kapcsolatban. Vevőkörünk elsősorban az asztalosok, a fa, fém, alumínium és műanyag nyílászáró gyártók köréből tevődik össze.

Mára 400 milliós raktárkészlettel rendelkezünk, ami 9 árucsoportot és mintegy 7 ezer terméket jelent. A gyors szállítás érdekében saját gépkocsiparkkal rendelkezünk, de idegen szállítmányozókat és fuvarozókat is igénybe veszünk. Így a megrendelt áru akár 48 órán belül megérkezhet a vevőhöz.

Fő feladatunknak tekintjük a gyártók folyamatos, a termelés igényeihez alkalmazkodó kellékanyaggal történő anyagellátását, ezzel mentesítve őket a nagy volumenű raktározástól, anyagbeszerzési tevékenységtől, de jelentős a kapcsolat az építésztervezőkkel, kivitelezőkkel is.

Törzsvevőinknek, heti ritmusban, míg egyéb vevőinknek 48 órán belül szállítunk. Magánvásárlóink részére egyeztetést követő egyedi megrendelés alapján képesek vagyunk egyedi igények kielégítésére is - elsősorban kilincsek, valamint fő- és vezérkulcsos zárrendszerek esetében. Ajtó- és ablakbeépítés, csere és egyéb javítási munkálatok esetén szívesen ajánljuk partnercégeinket.

1999-ben nyitottunk - kereskedelmi szervezetünk és tevékenységünk bővítésével - az építész tervezők, építész vállalkozók felé a következőkkel:

•             automata ajtók,

•             csarnokok, lépcsőházak füstgázelvezető rendszerei, és

•             elektromos ablak-távnyitók ajánlatával,

mely árucsoportok mellé előzetes és helyszíni műszaki szaktanácsadással is segítjük megrendelőinket.

Minőségpolitikai célkitűzésünknek megfelelően a korábbi, nem bővíthető bérelt raktárunk helyett új központi raktárat építettünk, és ezt 2001. májusában megnyitottuk. A vevők kiszolgálása elsősorban innen történik európai színvonalon, bemutatóteremmel és kávézóval felszerelve.  Abemutatóteremben prospektustár szolgálja vásárlóink magas szintű tájékoztatását.

A minket személyesen felkereső vásárlókat a recepciós pultban dolgozó munkatársak várják és kitöltik azt a formalapot, melynek segítségével a raktári kollégák kikészítik a megrendelt árut. A számla rendezése után az árut ugyancsak a pultban dolgozó munkatársak adják át, illetve ellenőrzik a kikészített áru egyezőségét a megrendelttel és a számlával.

Nyíregyházán és Kaposváron önálló telephelyünk működik azzal a céllal, hogy rövidre zárja a kapcsolatot az ottani nyílászáró-gyártókkal. E telephelyeink szolgáltatási köre - kisebb volumenben ugyan - megegyezik központi telephelyünk szolgáltatásaival.

A kereskedelmi képviselőink piacfeltáró és tájékoztató munkája, a központunkban működő bemutatóterem mellett szakkiállításokon való állandó részvétel, valamint a szakfolyóiratokban megjelenő hirdetéseink biztosítják tevékenységünk megismerését a szakmai közönséggel.